Duruşma için gelen avukatlar için kötü sürpriz; “hakim bey yok, mazeret verin.”

Avukatlar, bu tür mazeretlere sosyal medyada tepki gösteriyorlar, ama sonuç yok.

https://pbs.twimg.com/profile_images/1162758149885091840/HnmMse8n_x96.jpg

Yasin Öztürk

@cubbeliveofkeli

Avukatlık nasıl bir meslek biliyor musunuz? Kac gün önceden hazırlandığıniz durusmaya gidiyorsunuz belki de bunun icin kmlerce yol tepiyorsunuz ama bir bakıyorsunuz hakim yok ve en inanılmazı da mazeret dilekcesi vererek aslında kendinizin orada olmadığını söylüyorsunuz..

Avukat Tekin

Rahatsiz Mazeretli Hakimler

Sık sık hepimizin başına gelen ama bugün beni daha bir sinirlendiren bir konuyu meslektaşlarımın yorumuna sunmak istedim.

Bu gün 3 tane duruşmam vardı: İstanbul Tüketici Mahkemesi, Bakırköy Asliye Hukuk Mahkemesi ve Küçükçekmece Asliye Hukuk Mahkemelerinde.

Yaptığım iş planına göre Tük. Mhk. ne mazeret dilekçesi gönderip Bakırköy ve K.Çekmece duruşmalarına girmeye karar verdim çünkü Tük. Mhk. deki duruşmaya girersem (09:30) Bakırköydekine yetişmem mümkün olmayacaktı (09:45).

Galip Öztürk'le fotoğrafı ortaya çıkan hakim başkanlık görevinden alındı Galip Öztürk'le fotoğrafı ortaya çıkan hakim başkanlık görevinden alındı

Sabah Bakırköy Asliye Hukukta ilk kızgınlığımı yaşadım. Mahkemenin hakimi mazeretliydi. Eğer izinli olduğun bilsem bari Tük. Mhk. deki duruşmaya girerdim diyerek Hakime Hanıma söylenmeye başladım. Bu arada sanki mazereti olan benmişim gibi bir yandan da mazeret dilekçesi hazırladım. Mazeret dilekçesini verirken davacı vekili olduğumu fark eden katip beni uyararak pul eklememi de istedi çünkü davacı vekilinin pusuz mazeret dilekçesinin kabul edilmediğini söyledi. Yani hazır bulunduğum duruşmaya hakim gelemediği için 5 YTL. fazladan masraf etmiş oldum.

Ardından K.Çekmece Asliye Hukuk Mahkemesine gittim ve bu kez iyice sinirlendim çünkü oranın hakimi de mazeretliydi. Üstelik aynı dosyanın bir önceki celsesinde de hakime hanım mazeretliydi ve zaten bu da ikinci celseydi. Yani açılalı 7-8 ay olan davada henüz duruşma yapılamadı. Neyse ki bu kez davalı vekili olduğum mazeret dilekçesi için pul eklemedim. Orada bir de şunun tartışması yaşandı. Mübaşir, avukatlardan mesleki mazeret dilekçesi vermelerini istedi. Halbuki mazeret sunan biz değiliz mahkeme hakimi. Ben dilekçemi "hakim mazeretli olduğu için yeni duruşma günü tayinini talep ederim" ibaresi ile hazırladım ve o şekilde verdim.

Aslında burada hakimlere kızacak bir durum yok. Keyfilik olmadığı sürece tabii ki hakimler de mazeretli olabilirler. Kızgınlığım bu durumun önceden bilinmemesine.

Gün sonunda durumum şu: Bu gün tek bir duruşma yapıldı ve ben de o duruşmaya katılmayıp mazeret dilekçesi gönderdim.

Bana kalırsa burada iki konu ön plana çıkıyor:

Birici konu: İzinli ya da mazeretli hakimlerin kimler olduğu ve bunların yerine başka hakimin dosyaya bakıp bakmayacağını -önceden- öğrenmemiz mümkün olmalı diye düşünüyorum. Belki baro mahkeme kalemleri ile irtibat kurup izinli ya da mazeretli hakimleri belirleyip önceden internet sitesinde duyurabilir. Biz de iş programını buna göre yaparız.

İkinci konu: Hakim izinli/mazeretli olduğunda avukatların mesleki mazeret dilekçesi bırakması konusunda yorumlarınızı öğrenmek isterim. (http://www.turkhukuksitesi.com/showthread.php?t=34388)

Ne dersiniz, Cumhur İttifakında yerini alan Feyzioğlu bu sorunu çözer mi?

adaletbiz.com

Editör: Haber Merkezi