15 Temmuz darbe girişiminin ardından 10 binin üzerinde hâkim ve savcının yetiştirildiği akademide, kişisel gelişim, öfke kontrolü, hukuk dili ve adalete olan inanç gibi spesifik konular ders olarak işlenecek.

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi sonrası kanun hükmünde kararnameyle (KHK) kapatılan ve 2 Mayıs’ta Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile yeniden açılan Türkiye Adalet Akademisi kapılarını Türkiye gazetesinden Ebru Karatosun’a açtı.

Akademinin yeni yol haritasını anlatan Başkan Muhittin Özdemir, “Yeni Cumhurbaşkanlığı kararnamesinin getirdiği en önemli yeniliklerden birisi de Akademide kadrolu öğretim üyesi çalıştırılması oldu. Şu anda 5 tane öğretim üyesi çalışıyor. Yaptığımız başka bir yenilik de, Akademi bünyesinde eğiticileri eğitim öncesinde ve sonrasında bir araya getirerek, problemlerin ve çözümlerin tartışabileceği bir zümre sistemi gibi eğitim kurulları sistemi kurmak oldu” ifadelerini kullandı.

“ÖFKE KONTROLÜ, HUKUK DİLİ VE ADALETE OLAN İNANÇ”

Başkan Muhittin Özdemir, “Akademi, 2 Mayıs’ta Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile yeniden kuruldu. Yeni dönemde neler yapıyorsunuz?” sorusuna ise şöyle yanıt verdi:

Galip Öztürk'le fotoğrafı ortaya çıkan hakim başkanlık görevinden alındı Galip Öztürk'le fotoğrafı ortaya çıkan hakim başkanlık görevinden alındı

“Biz de söz konusu kararnameyle görev başladık sayılır. FETÖ süreci nedeniyle yargının birçok karar tartışılır hale geldi. Ancak Bakanlık bunun önüne geçmek için bir yargı reformu stratejisi açıkladı. Bu belgenin sloganı, ‘Güven veren adalet’. Bizim sloganımız da ‘Güven veren adalet için etkin eğitim.’ İlk yaptığımız şey, akademinin işleyişine dair kurumsal yapıyı yenilemek oldu. Adayların meslek öncesi eğitimlerine yönelik müdürlüğümüzün yanı sıra görevdeki hâkim savcılara yönelik meslek içi eğitim müdürlüğümüz de var. Bu iki birimin yanına ‘Kişisel Gelişim Eğitim Merkezi’ adında yeni bir alan ekledik. Özellikle kamuoyuna yansıyan savcının halı sahada top oynarken ortaya çıkan durum ya da duruşmalarda avukatlarla yaşanan iletişim tartışmalarının olmaması için kişisel gelişim, öfke kontrolü, hukuk dili ve adalete olan inanç gibi spesifik konuların ders olarak işleneceği bir merkez kurduk. Burada psikolog ve sosyal çalışmacı gibi kişiler çalışacak. Buradaki eğitim kalitesinin ölçülmesi için de ayrıca bir merkez kurduk. Daha önce kurulu olan İnsan Hakları Merkezi’ni de aktif hale getirdik.”

Odatv.com

Editör: Haber Merkezi