Taahhüdü ihlal, Resmi Belgede Sahtecilik, Nitelikli Dolandırıcılık

Taahhüdü ihlal suçu karşılıksız çekin suç olmaktan çıkarılmasından sonra ceza sistemimizde devam eden diğer bir ucube suç..

Bu suç, Yargıtay Ceza Genel Kurulu'nun kararlarına, 5237 sayılı TCK'ya ve anayasaya rağmen mahkemelerce şekli suç olarak görülüyor ve insanların taahhüdlerini yerine getirmeme nedenleri sorgulanmaksızın, kastın varlığı araştırılmaksızın insanlar mahküm edilmektedir.

DURUŞMALARA KATILIN

Duruşmalara katılın, kendinizi savunun.. Mümkünse davalarınız işin uzmanı bir avukatla takip edin, durumunuz uygun değilse kendiniz  takip edin, ama mutlaka takip edin.. Her taahhüdü ihlal davasında ceza verilir diye bir kural yok. Dosyada sizin göremediğiniz eksiklikler olabilir.

Zaman kazanabilirsiniz

Avukatlar bu davalarda size 6 aydan fazla zaman kazandırabilirler..

Beraat edebilirsiniz

Dosyanızda mevcut iğne ucu kadar bir eksik sizin beraatınızı sağlayabilir. Bunun için işin uzmanına gitmeniz gerekir.

RESMİ BELGEDE SAHTECİLİK, NİTELİKLİ DOLANDIRCILIK

Bu davalar KOBİ’lerin canını sıkan ve çoğu kez nahak yere hapis yatmalarına neden olan davalardır.

Normal zamanlarda, işlerin iyi olduğu günlerde patronlar işlerin yoğunluğu nedeni ile veya başka nedenlerle yazılı bir vekalet olmaksızın yanında çalışan kişilere talimatla çek imzalatmaktadırlar. İşler iyi iken bu çekler ödeniyor ve bir sorun olmuyor. Ne zaman işler bozulup da bu çekler karşılıksız çıkınca bu çekleri alanlar da verenler de hem resmi belgede sahtecilik ve hem de nitelikli dolandırıcılık suçlamaları ile karşı karşıya kalmaktadırlar. Hakim ve savcılar piyasa gerçeğini yakından bilmedikleri veya bu gerçek davalarda açık ve net olarak anlatılamadığı için hiçbir kastı olmayan masum insanlar bu ciddi suçlamalarla karşı karşıya kalıyor ve çoğu kez de mahkum oluyorlar.

RESMİ BLGEDE SAHTECİLİK

Uygulamada ceza hukukunun temel kuralı, masumiyet kuralı tersine dönmekte, siz suçsuz olduğunuzu kanıtlamak zorunda kalmaktasınız.

NİTELİKLİ DOLANDIRICLIK

Çekte imza yetkili kişi tarafından atılmamışsa, sanık suçsuzluğunu kanıtlayamıyorsa ki; bu durum ceza hukuku adına bir felakettir, resmi belgede sahtecilik suçu sabit görülüyor ve buna bağlı olarak da nitelikli dolandırıcılıktan cezaya hükmediliyor. Oysa her iki suç ve unsurları farklıdır.

Bu davaların mutlaka işin uzmanı bir avukata takip ettirilmesi gerekir, bu mümkün değilse siz sıkı bir şekilde takip etmelisiniz. Çünkü sonuçta yıllarca özgürlüğünüzden olabilirsiniz..